Pavlova met rood fruit en room - Culi Sandra (2024)

Geplaatst: · Bijgewerkt: door Sandra

Zelf pavlova maken stond al een tijd op mijn wensenlijstje. En dat terwijl het zo'n ontzettend makkelijk toetje is om te maken. Maar wel met een enorme wow-factor.

Naar recept gaan

Pavlova met rood fruit en room - Culi Sandra (1)

Want zeg nou zelf, zo'n grote meringue met room en rood fruit is toch een plaatje om te zien? Achteraf had ik er misschien nog wat poedersuiker op moeten strooien, dan was hij nog ietsje fotogenieker geweest. Anyway, de smaak is er niet minder om.

Feestelijk toetje: pavlova met rood fruit

Wat is zo'n pavlova lekker zeg! Heerlijk brosse meringue, en dan met zachte room en heerlijk vers fruit. Een super feestelijk toetje! Ik zou het zo serveren met Kerst. Maar het is ook een mooi dessert om op tafel te zetten met Valentijnsdag of Moederdag.

Pavlova voorbereiden

Wat zo handig is aan dit toetje is dat je de pavlova al vooraf kunt klaarmaken. De meringue kun je al een dag of zelfs twee dagen van tevoren maken. Vlak voor het serveren hoef je dan alleen nog maar even de room te kloppen en de pavlova te garneren met rood fruit, en je bent klaar.

Grote meringue van Andréa

Dit recept voor pavlova heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik deed deze maand namelijk net als de afgelopen maanden weer mee aan de Foodblogswap. Bij deze 'swap' wordt je gelinkt aan een ander foodblog en het idee is dat je een recept van dat blog maakt, en het iets aanpast zodat jij er je eigen variatie van maakt. Deze maand werd ik gekoppeld aan Andréa Janssen

Pavlova met rood fruit en room - Culi Sandra (2)

Recept pavlova met rood fruit en room

Nu had ik een paar maanden geleden ook al het blog van Andréa 'geloot' maar ik vond het helemaal niet erg om opnieuw iets van haar blog te koken. De vorige keer vond ik het namelijk al erg lastig kiezen omdat er zoveel lekkers op haar site staat! Na een tijdje dubben werd het toch deze grote meringue. Op haar blog maakt ze kleine meringue-nestjes als toetje, maar ik wilde al heel lang een keer een pavlova maken, een grote meringue dus.

Meer toetjes met meringue

Ben je ook zo gek op meringue? Dan vind je deze Eton Mess, deze meringue ijstaart of deze kleine meringues met lemon curd en frambozen vast ook erg lekker.

Pavlova met rood fruit en room - Culi Sandra (3)

Pavlova met rood fruit en room

Een luchtig en erg lekker toetje: pavlova. Zo'n grote meringue met room en vers fruit ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

Afdrukken Pinterest

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten

Bereidingstijd: 2 uur uur

Totale tijd: 2 uur uur 10 minuten minuten

Porties: 4 personen

Auteur: Sandra

Handig om te hebben

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gr suiker
  • 0,5 tl azijn
  • 0,5 tl maizena
  • 125 ml slagroom
  • vers fruit om te garneren, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, frambozen, mango...

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 120 graden. Scheid de eieren - doe dit heel voorzichtig en breek de eieren één voor één in een kopje zodat je niet alle eieren hoeft weg te gooien als er eentje misgaat - zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt.

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer tot ze beginnen te schuimen. Voeg onder voortdurend kloppen steeds een beetje suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn en mooie glanzende pieken vormen. Voeg de azijn en maizena toe en klop nog heel even door.

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwit erop. Maak er een grote, hoge cirkel van - ca 25 cm in doorsnee. Bak de meringue in ongeveer 2 uur gaar en laat de oven daarna dicht. Laat de meringue volledig afkoelen, dit kan desnoods een hele nacht.

  • Klop vlak voor je de pavlova gaat serveren, de slagroom op. Klop de room licht stijf en voeg een eetlepel suiker toe. Klop nog even door maar zorg dat de room niet té stijf wordt. Verdeel de room over de pavlova en garneer met het fruit. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.

Notities

Tip: gooi de overgebleven eidooiers niet weg. Hier kun je bijvoorbeeld vanillevla of vanillesaus van maken.

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 4g | Vetten: 12g | Zout: 59mg | Suiker: 51g

Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Tip: klik op het groene hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

More Toetjes

  • Stroopwafelpudding
  • Stoofperen toetje met mascarpone
  • Cactusvijg-ijs zonder ijsmachine
  • Rood fruit soep

About Sandra

Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

Reader Interactions

Comments

  1. Atie Groot

    Wat een prachtige foto Sandra!
    Het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden

    • Sandra

      Dankjewel mam!

      Beantwoorden

  2. Lianne

    Mooie, frisse foto! Dat bord heb ik ook ;)

    Beantwoorden

    • Sandra

      Dankjewel! Mooi bordje he :D

      Beantwoorden

  3. Andréa Janssen

    Wat een heerlijk recept en mooie foto!

    Beantwoorden

    • Sandra

      Dankjewel voor de inspiratie ;-)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pavlova met rood fruit en room - Culi Sandra (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5679

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.